Ana Menü
Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
GERCEKTEN TERÖR ÖRGÜ...
Gülene kısa ve acılı...
FETHULLAH GÜLEN, İSR...
Fotoğraflar
İki bayrak, iki kampEn Fazla İlgilenilen Başlıklar
KÖYÜMÜZÜN YETISTI... |
[12] |
şiir(8 Mart'a dair) |
[5] |
Tükürün!.. |
[3] |
ya yine gök gürlerse |
[3] |
Kuran-ı Kerim ve ... |
[2] |
name
content
name
content
Üye Girişi
Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.
Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz
Çok iyi
65% [13 Oylar]
iyi
10% [2 Oylar]
beğenmedim
15% [3 Oylar]
Biraz daha geliştirilmeli
10% [2 Oylar]
Kısa Mesajlar
Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.
05/09/2010 19:32
Kadir Gecesi dileklerimizi, isteklerimizi Allaha arz etmek için de değerli bir fırsattır. Kadir Gecesi, Allahın rahmet ve bağışlanmasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, dileyen her müminin armağanl
21/08/2010 19:45
selamaleykum degreli dostlar hepinizin ramzan ayini tebrik eder hayirlariniza vesile olmasini dielrim.selam ve dua
17/08/2010 15:11
selamun aleykum degerli üyelerimiz ve dostlarimiz hepinize kucak dolusu selamlar ve hayirli ramazanlar
11/08/2010 22:02
Tüm müslümanlarin ramazani serifi hayirli olsun aydin abi bu arada giris resmi harika cünkü sen harikasin.
10/08/2010 21:39
Tüm üyelerimizin ve dostlarimizin ramazani serifi mübarek olsun hos geldin ey sehri ramazan
Son Eklenen Resimler
Başlığı Görüntüle
| |||||||
|
|||||||
|
| 66 Hafta Önce 02:46 ÖS |
|
![]() NE_FAYDA General Member Yeni Gelen ![]() Mesaj Sayısı: 4 Katılım Tarihi: 25.05.09 Konum: istanbul türkiye Yaş : 20 ![]() |
Bismillahirrahmanirahim. Yezid İbnu Erkam (radıyallahu anh) anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: " Size, uyduğunuz takdirde benden sonra asla sapıtmayacağınız iki şey bırakıyorum. Bunlardan biri diğerinden daha büyüktür. Bu, Allah'ın Kitabı'dır. Semâdan arza uzatılmış bir ip durumundadır. (Diğeri de) kendi neslim, Ehl-i Beytim'dir. Bu iki şey, cennette Kevser havuzunun başında bana gelip (hakkınızda bilgi verinceye kadar) birbirlerinden ayrılmayacaklardır. Öyleyse bunlar hakkında, ardımdan bana nasıl bir halef olacağınızı siz düşünün" Kütübü Sitte: Tirmizî, Menâkıb 77, (3790). Yezid İbnu Hayyan, Zeyd İbnu Erkam radıyallahu anh'tan naklen anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Haberiniz olsun! Ben size iki ağırlık bırakıyorum. Bunlardan biri Allah Teâla'nın Kitabı'dır. O, Allah'ın (sema-arz arasına uzanmış) ipi olup, kim ona tutunursa hidayet üzere olur, kim de onu terkederse dalâlete düşer. İkincisi itretim, Ehl-iBeytim'dir." Biz, Zeyd İbnu Erkam'a sorduk: "Kadınları da Ehl-i Beyt'inden midir?" "Hayır! dedi, Allah'a yemin olsun, kadın bir müddet erkekle beraber olur. Sonra (kocası) onu boşar, o da babasına ve kavmine döner. "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın Ehl-i Beyt'i aslı ve kendinden sonra sadaka haram olan asabesi'dir." Müslim, Fezailu's-Sahabe 37, (2408)... Ahzap/33: Hem vakarınızla evlerinizde durun da önceki cahiliyyet devri çıkışı gibi süslenip çıkmayın, namaz kılın, zekat verin, Allah'a ve peygamberine itaat edin! Ey Ehl-i Beyt (peygamberin ev halkı), Allah yalnızca sizden kiri uzaklaştırıp tertemiz pampak etmek istiyor. Ayetle ilgili hadis:- Ümmü Seleme radıyallahu anha anlatıyor: "Ben "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın evinin kapısında iken şu ayet nazil oldu: "...Ey peygamber ailesi! Allah günahlarınızı giderip sizi tertemiz yapmak istiyor" (Ahzab 33). Evde "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, Ali, Fatıma, Hasan ve Hüseyin vardı. Onlara bir örtü bürüdü ve: "Allahım, işte bunlar benim ehl-i beytimdir, bunlardan günahı gider ve bunları kirlerden tertemiz kıl!" buyurdu. Ben atılıp: "Ey Allah'ın Resûlü! Ben ehl-i beytten deyil miyim?" dedim. Bana: "Sen (yerinde dur, sen zaten) hayırdasın, sen Resûlullah'ın zevcesisin!" diye cevap verdi." Tirmizi, Menakıb, (3870). - Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, üzerinde siyah (yünden) nakışlı bir kumaş olduğu halde sabahleyin (evden) çıktı. O sırada Hasan geldi, onu örtünün altına soktu. Sonra Hüseyin geldi onu da soktu. Sonra Fatıma geldi, onu da soktu. Sonra Ali geldi onu da örtünün altına soktu. Sonra da: "Ey Ehl-i Beyt Allah günahlarınızı giderip sizi tertemiz yapmak isttiyor" (Ahzab 33) buyurdu." Müslim, Fezailu's-Sahabe 61, (2424). Şura/23: Allah'ın, iman edip hayra ve barışa yönelik iyi işler yapanlara müjdelediği, işte budur. De ki: "Ben, buna karşılık sizden, yakın akrabamı/Ehlibeytimi sevmeniz dışında bir ücret istemiyorum." Kim bir iyilik/güzellik üretirse onun için, o ürettiğine bir güzellik daha ekleriz. Çünkü Allah Gafûr'dur, çok affeder; Şekûr'dur, iyiliğe karşılık verir/teşekkür eder. |
|
|
| 66 Hafta Önce 09:52 ÖS | RE: Kuran-ı Kerim ve Hadisler Işığında Eh... |
![]() lutfu simsek teknik Super Yönetici ![]() Mesaj Sayısı: 122 Katılım Tarihi: 08.08.08 |
eline saglik guzel bir konu cok tesekur ederim.allah cc bizleride ehlibeyitin gölgesinde gölgelendirsin.onlari gercek manda sevmeyi ve yasantilarinida gönlümuze ve hayatimizda naksedmeyi nasip edsin insallah. |
|
|
| 66 Hafta Önce 04:02 ÖS | RE: Kuran-ı Kerim ve Hadisler Işığında Eh... |
![]() NE_FAYDA General Member Yeni Gelen ![]() Mesaj Sayısı: 4 Katılım Tarihi: 25.05.09 Konum: istanbul türkiye Yaş : 20 ![]() |
teşekkür ederim abim sağol allah razı olsun yorum paylaşımın için teşekkürler dini konuları yani hak dini islam dininin tüm gerçeklerini yaşanmış hadisileri yakından takip etmeyi çok seviyorum. rahman ve rahim olan allahın adıyla. islam dinin nuru hiç bir din unsurunda yok şükürler olun yardana şükürler olsun onun resülü hz. muhammet mustafa (s.a.s) hamdolsun. abim sizinde bilgilerinizi ve sitede paylaşımılarınız bekleriz daha önceki paylaşımlarınız gibi teşekkürler abim allah emanet ol.
ne_fayda ![]() |
|
|
| Atlanilacak Forum: |
Forum powered by fusionBoard 4.0 stable